• специални цветове Orange Tonic или Sirius Yellow
  • 60 мм по-широки калници
  • интегрирани отвори за въздух 
  • аеродинамична броня със сплитер тип F1 отпред
  • функционален заден дифузьор
  • централно разположен ауспух 
  • 18-или 19-инчови джанти
  • спортни прагове
  • фарове R.S. Vision

Дизайн

По-широка предница

По-широка предница

Отпред всички погледи се привличат от неговата нова, по-широка специфична броня, снабдена със специфичен спойлер в стил Формула 1, който отвежда въздушния поток към топлообменниците и охлажда ефективно двигателя, решетка на радиатора тип „пчелна пита“ и специфичното за R.S. осветление Vision.

Съвсем нов профил

Съвсем нов профил

Неговите изваяни, чувствени странични линии, които осигуряват визуална връзка между предната и задната част на автомобила, отворите за абсорбиране на въздух и черния спойлер гарантират, че той разполага с всички признаци на стилен класически Renault Sport автомобил. 

Аеродинамична задна част

Аеродинамична задна част

Двоен ауспух, функционален дифузьор за аеродинамичната тяга, странични въздушни отвори в бронята за насочване на въздушния поток, нов преработен спойлер за балансиране на управлението и т. н. Добрите резултати не се получават случайно.

Технологии

Технология 4CONTROL

Технология 4CONTROL

Като първи в света в този сегмент, новият MEGANE R.S. ви предлага система 4CONTROL, позволяваща едновременно завиване на четирите колела, специално конфигурирана от Renault Sport.

Резултат: още по-голяма гъвкавост в остри завои и изключителна стабилност във високоскоростни виражи.

2 възможности за избор на шаси: Sport или Cup

2 възможности за избор на шаси: Sport или Cup

Подходящо за ежедневно използване, шасито Sport ви позволява да съчетавате динамичен стил на шофиране с комфорт. По-твърдото шаси Cup се базира на пистово поведение.

Пружини, амортисьори, буферни ограничители, стабилизатори на окачването и др. Експертите на Renault Sport са проектирали специфични части и са преработили всички органи за управление за всяко шаси. 

Хидравлични компресионни ограничители

Хидравлични компресионни ограничители

Независимо дали е Sport или Cup, всяко шаси има четири хидравлични ограничителя, които служат като втори амортисьор. 

При шаси Cup те ви позволяват да се възползвате от оптималното поведение на пътя при всички видове пътна настилка. При шаси Sport те предлагат ненадминати в сегмента нива на комфорт, без да се влошава спортното усещане.

R.S. Изцяло светодиодни фарове Vision

R.S. Изцяло светодиодни фарове Vision

Възползвайте се от високоефективно осветление благодарение на нашата ексклузивна светодиодна мултирефлекторна технология. Във формата на кариран флаг като препратка към автомобилните спортове, допълнителните фарове на Renault MEGANE R.S. имат четири функции: фарове за мъгла, завиващи светлини, странични светлини и дълги светлини с голям обхват. 

R.S. Monitor

R.S. Monitor

С R.S. Monitor вашите резултати се показват в реално време на екрана на системата R-LINK 2. Подобреният дизайн и ергономичността ви позволяват да я използвате още по-лесно.

За да подсили вашето вълнуващо преживяване, R.S. Monitor Expert ви позволява да записвате своите пътувания, за да ги анализирате или да ги споделяте в социалните мрежи.

MULTI-SENSE и R.S. шофиране

MULTI-SENSE и R.S. шофиране

С R.S. Monitor вашите резултати се показват в реално време на R-LINK 2 екрана. Неговият подобрен дизайн и ергономичност ви позволяват да го използвате още по-лесно. 
За да подобри още повече вашето незабравимо изживяване, R.S. Monitor Expert ви позволява да записвате отделните шофирания, за да ги анализирате или да ги споделяте в социалните медии.